Aktuality

Kontakt

Adresa Domu s peč. službou
Černíkova 965
Bojkovice
Tel.: 572 625 118

Výlet obyvatel DPS na zámek Buchlovice a Kovozoo

02.08.2023

V úterý 20.června 2023 se uskutečnil plánovaný výlet našich obyvatel z DPS Černíkova a Tovární. Počasí nám přálo, bylo krásně již od samého rána. O půl 9 ráno jsme vyrazili na naši první zastávku, a to do Buchlovic. Po příjezdu nás přivítala paní průvodkyně u pokladny. Dovedla nás k zámku, tam jsme se rozdělili na dvě skupinky a čekali na prohlídku . Zámek Buchlovice patří k nejvýznamnějším barokním šlechtickým sídlům na našem území. Hned na začátku nás čekala prohlídka koupelny, wc, ložnice a dětského pokoje, který se všem velmi líbil, nejvíce však staré hračky. Dále jsme si prohlédli reprezentativní a obytné prostory zámku. Během prohlídky jsme se dozvěděli mnoho zajímavých věcí o samostatném zámku a taky o jeho původních majitelích. Zámek je opravdový architektonický skvost, který všechny zaujal svým vzhledem, barokními sochami a především interiérem.

Po skončení prohlídky jsme měli rozchod. Někteří navštívili výstavu fuchsií, zdejší čokoládovnu a nebo se jen tak procházeli po zámeckém parku.

Kolem 12.00 hodin jsme se vydali na naši druhou zastávku a to byla Koovozoo ve Starém Městě u Uherského Hradiště.

Tady nás čekal společný oběd a poté jsme si zoo procházeli. Mohli jsme zde spatřit mnoho zvířat, strojů i postaviček, které byly vyrobeny ze starého nepotřebného kovového odpadu. Dále jsme se mohli jít podívat na rozhlednu maják Šrotík, loď Naděje nebo letoun L-610.

Po dvou hodinách jsme se odebrali k autobusu a vydali se na cestu domů. Výlet se všem moc líbil a těšíme se na další.

Fotogalerie

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ostatní novinky