Aktuality

Kontakt

Adresa Domu s peč. službou
Černíkova 965
Bojkovice
Tel.: 572 625 118

Město lidem

12.09.2024

Ve dnech 12. 9 – 13. 9.2024 se někteří naši zaměstnanci zúčastnili akce MĚSTO LIDEM – Dny sociálních služeb, kterou pořádalo město Uherský Brod spolu s Charitou Uherský Brod.

První den probíhala prezentace poskytovatelů sociálních služeb a organizací působících na Uherskobrodsku. Zde jsme i my představili Sociální služby města Bojkovice. Během dne byl připraven program pro děti, ukázka canisterapie, první pomoc a jak se žije lidem s hendikepem. Klienti sociálních služeb předvedli své výrobky a kdo chtěl, mohl si je i zakoupit.

Druhý den proběhla konference – Život za zdí. Na začátku jsme shlédli divadelní představení Kuřátko a obilí, které si připravily děti ze Základní školy Čtverka v Uherském Brodě.

Poté nám byla přiblížena Psychoterapeutická práce s pachateli trestné činnosti ve výkonu trestu odnětí svobody. Další téma bylo Absence hmotného zabezpečení pečujících osob - hlavní příčina stagnace terénních služeb a jako poslední Úskalí psychoterapie. Všechna témata byla velmi zajímavá a měla přínos i pro naše přítomné kolegyně.

Fotogalerie