Aktuality

Kontakt

Adresa Domu s peč. službou
Černíkova 965
Bojkovice
Tel.: 572 625 118

Zasáhl nás koronavirus

17.04.2020

Zasáhl nás koronavirus, nenadálá situace, na kterou nikdo z nás nebyl připraven. A stejně jako ostatní obory, ani naše sociální služby, poskytující péči těm nejzranitelnějším – seniorům, nebyly výjimkou. Zásoby rukavic zajištěné pro běžný provoz nestačily a nové na trhu nebyly, o rouškách, respirátorech, dezinfekčních prostředcích nemohla být ani řeč. A v tomto okamžiku jsem se setkala s obrovskou vlnou solidarity, s rychlostí, s jakou nám byla nezištně nabídnuta pomoc – ať už se jednalo o šití roušek, výrobu ochranných štítů, dezinfekci budov… Nerada bych na někoho zapomněla, proto nebudu konkrétní, ale všem, kteří nám takto pomohli, jsem nesmírně vděčná a vážím si jich.

Obdivuji všechny z první linie, kteří s neuvěřitelným nasazením, odvahou a vytrvalostí nyní pracují, ale hlavně bych chtěla posunout do této top řady i naše pracovníky, kteří, zdá se mi, jsou trochu opomíjeni. Všem vám velký dík a respekt!

A pokud bych měla nalézt pozitivum na této těžké době, vidím ho ve spojení mnoha solidárně smýšlejících lidí, v soudržnosti, v ochotě pomoci. Je to doba, která odděluje zrno od plev a kromě díků si dovoluji vyslovit i přesvědčení, že to společně zvládneme!

 

Mgr. Marie Miškóciová

ředitelka